About the Journal

Focus and Scope

Indonesian Journal of Human Nutrition (IJHN) is a nutrition journal that is specific to the aspect of human nutrition (human nutrition) and covers the scientific scope of clinical nutrition (including the aspects of cell/tissue research, animal model research, human intervention, biomolecular, nutrigenetics, nutrigenomics, fetal programming, gut microbiota, gut hormone), community nutrition (including the aspects of epidemiology, observational studies, qualitative studies, nutrition education, public health), and food management (including food production, development of functional food, development of recipes related to patient's food intake, and commercial and non-commercial foodservice).

Peer Review Process

1. Setiap artikel yang masuk ke dalam redaksi IJHN akan direview oleh 2 orang reviewer/mitra bebestari yang telah ditunjuk sesuai kepakaran dan kesesuaian bidangnya dengan topik artikel yang ditulis oleh penulis.

2. Reviewer/Mitra Bebestari selanjutnya akan mereview artikel tersebut terkait dengan konten/substansi artikel yang ditulis selama kurang lebih 2-4 minggu.

3. Reviewer/Mitra Bebestari berhak memutuskan apakah artikel yang telah direview tersebut "diterima", "diterima dengan perbaikan", dan "tidak diterima" sesuai hasil proses review yang dilakukan.

 

Publication Frequency

IJHN dipublikasikan sebanyak 2 kali dalam 1 tahun, yaitu pada Bulan July dan Bulan November.

Open Access Policy

Jurnal ini menyediakan artikel-artikel yang dipublikasikan secara open-access dengan tujuan dapat membagi banyak hasil penelitian untuk mendukung proses penyebarluasan ilmu pengetahuan secara global.